Csendes aukció

Különleges lehetőségnek ígérkezik a szünetben lebonyolított Csendes aukció is, ahol különleges művészeti alkotásokra licitálhat majd. A felajánlott festményekből, szobrokból, iparművészeti alkotásokból származó bevétel mind-mind elősegíti közösségünk céljainak megvalósítását.
Az est során az aulában az iskolánk kis boltját is meglátogathatja, ahol minőségi kézműves tárgyak megvásárlásával is támogathat bennünket.
Töltsön velünk egy csodálatos estét és támogassa ezzel iskoláink otthonra találását!

Erika M. Simon – “Steampunk” nyaklánc

www.erikasimonjewelry.com

Ezt a kedves nyakláncot egy Waldorf Iskola adománygyűjtésére ajándékozom, Budapestre. A művészet és a kézművesség hagyománya az iskola tantervének fő eleme. Örülök, hogy hozzájárulhatok egy olyan iskolai légkörhöz, amely a mindennapi élet kontextusában ösztönzi a kézművességet.

Ez a viktoriánus gépies “Steampunk” stílus ihlette nyaklánc a fémművészetet és a természetes aranyszínű prehnit drágaköveket ötvözi. A központi dekoratív fémgyöngy ugyanolyan lekerekített prehnit gyöngyöt tartalmaz, amelyből a nyaklánc áll. A Prófécia Kőjeként ismert Prehnitet a dél-afrikai sámánok használták. Úgy gondolták, hogy fokozzák a lelki növekedést és összekapcsolják a viselőt a magasabb birodalmakkal. Kézműves, kalapált, kupolás, átszúrt.

Kikiáltási ár: 20000 Ft

Boros Anikó – Nemez sál

https://baribon.hu/

Narancs-barna színátmenetes sál áttört hálós díszítéssel. Alapanyaga saját festésű ponge selyem és extra finom ausztrál merinó gyapjú. Egyedi, kézzel készült darab, mérete: 194×41 cm.

Ebben a munkámban a bokrok, fák ágbogainak sűrű, kesze-kusza mintázatát raktam gyapjúból a selyem alapra. Az áttört, háló szerű díszítés a végeken túlfut a selyem anyagán – a két minőség összeszelídítését a selyemből kivágott áttört felületekkel igyekeztem segíteni, így a stólát nemcsak színében, de díszítésében is az átmenet jellemzi. Erőteljes, karakteres darab, melyet alkalmi viseletre ajánlok. 

Kikiáltási ár: 25000 Ft

Konda Brigi – Tál

Konda Brigi vagyok. Keramikus. 
Majdnem húsz éve egy szentendrei keramikus csészéit használom, és még mindig, minden reggel örülök nekik. Célom ilyen tárgyak alkotása.
Meggyőződésem, hogy ehhez a forma, a funkció és a minőség egysége szükséges. A szépséget számomra mindig a lehető legegyszerűbb, tiszta formák jelentik, melyeket a természetes anyagok nemessége, a kézi kidolgozás finomsága és a színek harmóniája tölt meg élettel. Minden tárgyat egyedileg, kézzel készítek. Az ilyen nagy tálaknál a máz mindig kipukkad egy-két helyen. Szeretem ezeket az apró “hibákat”. Emlékeztetnek arra, hogy magammal és másokkal is legyek elfogadó, ha “hibát” vélek felfedezni.

Kikiáltási ár: 15000 Ft

Lázár-Barabás Piroska – Fali szövés

https://www.etsy.com/shop/AMayweaver/items

Amikor az első szövött falidíszt megláttam az interneten, valahogy rögtön azt éreztem, hogy szívesen foglalkoznék szövéssel. Vásároltam egy kisméretű szövőkeretet, fonalakat, és néhány online tanfolyam és egy könyv segítségével a következő években megtanultam szőni, és azóta is folyamatosan szövök és tanulok.

A munkámban a legvéletlenszerűbb dolgok inspirálnak: különféle textíliák, ruhaválogatások, szőnyegek, festmények, épületek. Leginkább és legszívesebben természetes alapanyagú fonalakkal dolgozom: gyapjú- és pamutfonal van legsűrűbben a kezeim között.

Faldíszeimmel szeretnék színt, textúrát, és ezzel egyediséget és melegséget csempészni a szobákba, lakásokba, amelyek falára felkerülnek ezek a szövések.

Az Est Csendes Aukcióján kiállított szövött falidísz gyapjú- és pamutfonalból készült, és nyári színekben vibráló geometrikus mintájával csodaszép dísze lehet bármely modern otthon falának.

Kikiáltási ár: 12000 Ft

Bíró Edina – “Őriző” festmény

Bíró Edina  a Csillagösvény Waldorf Iskola festés, rajz szakos tanára vagyok. Alapítása óta a Napút Művészeti Akadémián festek. Két alkotótársammal együtt vezetjük a Kisnaputat, ahol középiskolás fiataloknak tartunk művészeti foglalkozásokat, festőtáborokat.

Ez a két kép is egy naputas stúdium feladat sokszori átdolgozásából született. Önmagunk gyermeki lénye , csillaggyermek, kozmikus kapcsolat. Ha igazán szavakba tudnám önteni, ami a festés útján lezajlik bennem,akkor lehet, hogy verset írnék inkább.

Kép címe: Őriző
Mérete: 50x70 cm
Technika: olaj, vászon
Kikiáltási ár: 20.000 Ft

Száz Zsuzsi – “Csíkos gondolkodó” festmény

Web: https://www.facebook.com/SzaszZsuzsi-714970905321703/ 
akril, farost, 18x24
Cím: “Csíkos gondolkodó”
Kikiáltási ár: 9000 HUF

Piciny korom óta rajzolok. A színekre egy rajzfilm stúdióban találtam rá, mikor kifestőként dolgoztam, előtte minden fekete-fehér volt. A képeim valójában rajzfilm figurák portréfotói, ahol a színek kicsit becsapnak, kicsit eltérítenek. Általában nőket festek. Talán magamat.

Kiss Viktor – “Angyal a születésnél” festmény

https://ksvktr.wixsite.com/kissviktor

1977-ben született. Festőművész, a Napút Művészeti akadémia és a Waldorf Művésztanár képzés tanár. 

Alkotómunkámban igyekszem hűséggel megtartani az ábrázolás erényeit, az érzékeltetésben
hangsúlyosan ügyelve a színek sajátos hatóerőire, az ábrázoltat a költői pontosság eszköze
által a néző számára érthetővé tenni. 
A festésre a szépség világának nem racionális rendje inspirál, de a témák mégis mindennapi 
megélt, megszeretett életünkből jönnek. Azokat a képeket is szeretném felmutatni, amik fájóan
hiányoznak életünk “képtelenségei” révén. 

Év: 2019, méretei: 50x60cm, olaj-vászon

Kikiáltási ár: 90000 Ft